Βασιλειάδης: «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος Grexit»

Ο Γιώργος Βασιλειάδης υπογράμμισε πως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κίνδυνος ενός πιθανού Grexit είναι πλέον σοβαρός.
13/03/2018 • 09:44
Ο Γιώργος Βασιλειάδης
  • shares
Ο Γιώργος Βασιλειάδης υπογράμμισε πως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κίνδυνος ενός πιθανού Grexit είναι πλέον σοβαρός. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε πως η διακοπή του πρωταθλήματος θα συνεχιστεί, μέχρι να βρεθεί λύση, για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα. Παράλληλα, ο Βασιλειάδης αρνήθηκε τα περί ευνοϊκή μεταχείρισης του ΠΑΟΚ από την κυβέρνηση. 

Αρχικά, ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1»: «Θα διακοπεί όσες φορές χρειαστεί το πρωτάθλημα μέχρι να καταφέρουμε να μπουν κανόνες. Να μπουν πέντε βασικοί άξονες. Το πρωτάθλημα θα διακοπεί μέχρι να βρούμε μια λύση, να υπάρχει ηρεμία και σύνεση. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τη FIFA και την UEFA και όλοι θα πάρουν τα πράγματα σοβαρά. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για Grexit. Επειδή όλοι θέλουν τα χρήματα από την Ευρώπη, να πάρουμε τα πράγματα σοβαρά για να σταματήσουμε αυτή την αηδία!».

Στη συνέχεια, τόνισε: «Φέτος είχαμε ένα πλαίσιο αποκομμένο από το σύστημα εξουσίας και αυτό που λέγαμε παράγκα, το οποίο άλλαζε πολλές φορές ιδιοκτήτη. Ίσως το ίδιο το σύστημα να μην μπορούσε να αντέξει την κανονικότητα. Το τελευταίο διάστημα είχαμε φαινόμενα που δεν μας τιμούν, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Δεν μπορούσαμε να μένουμε και να βλέπουμε την κατάσταση χωρίς παρέμβαση και χωρίς να υποχρεώσουμε τα όργανα του ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Η FIFA ζητά με επιστολή από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να πάρουν μέτρα. Δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά τα πειθαρχικά όργανα, τα οποία καταφέραμε να έχουν τακτικούς δικαστές, με τα καλά και τα στραβά τους».

Ο Βασιλειάδης απάντησε και στις κατηγορίες περί ευνοϊκής μεταχείρισης του ΠΑΟΚ από την κυβέρνηση: ««Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει παίξει οκτώ αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Αν δεν ευνοούταν, θα έπαιζε όλο το πρωτάθλημα χωρίς κόσμο; Η κυβέρνηση στην ίδια την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος αναφέρεται στην εισβολή του κ. Σαββίδη. Θα μπορούσα να διακόψω το πρωτάθλημα και να πετάξω αετό ‘λόγω ακραίων φαινομένων’. Όμως κατονομάζουμε. Αν ελέγχει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, δεν θα κάναμε ενέργειες για να έρθει το VAR. Κάνουμε ενέργειες για να εναρμονιστεί το πλαίσιο της Ελλάδας με της UEFA και της FIFA. Αν υπήρχε παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, γιατί να μην την κάναμε από πρώτο βαθμό; Προσπαθούμε εδώ και τρία χρόνια να φέρουμε κανόνες, όχι με επιτυχία πάντα, αλλά έχουν μπει οι βάσεις. Φέτος καταφέραμε η ΕΠΟ να διέπεται από ελληνικό νόμο. Μέχρι πρότινος δεν διοικείτο από τον ελληνικό αθλητικό νόμο».

Επίσης, δήλωσε για το αν σκέφτεται να παραιτηθεί: «Η αντιπολίτευση ζητά παραιτήσεις κάθε τρεις και λίγο. Δεν έχω απαιτήσεις, ειδικά από αυτή την αντιπολίτευση. Σαφώς θα μπορούσα να σκεφτώ να παραιτηθώ, εφόσον έβλεπα ότι η μάχη που δίνω χάνεται. Κάνουμε πίσω μόνο για να πάρουμε φόρα. Έχουμε καταφέρει πράγματα και στο ποδόσφαιρο και στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα. Δεν είχαμε φέτος ζητήματα βίας στους αγωνιστικούς χώρους, εκτός από δύο μεμονωμένες περιπτώσεις. Δίνουμε τη μάχη να καταφέρουμε να πάει ο γονιός με το παιδί στο γήπεδο, αλλά θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα στους αθλητικούς παράγοντες που θέλουν στρατούς για να πετύχουν το σκοπό τους. Η πλειοψηφία πρέπει να απομονώσει αυτούς τους λίγους και τις ηγεσίες τους».

Ο Βασιλειάδης δεν έκρυψε και τη δυσφορία του για τη στάση των πολιτικών της Θεσσαλονίκης, μετά την πρώτη απόφαση για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό: «Το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Θεσσαλονίκης βγήκε και καταδίκασε και έσκουζε. Αυτή είναι η μεγάλη πικρία η δική μου. Μετά την απόφαση της Εφέσεων, όλα ήρθαν τούμπα. Όταν ο πολιτικός λειτουργεί σαν οπαδός, τι να περιμένω από το παιδάκι; Εμείς κατακρίναμε αμέσως αυτές τις συμπεριφορές. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Σαββίδη. Τι θα πω εγώ στον πιτσιρικά, όταν ο ίδιος ο πρόεδρός του κάνει την μπούκα;».

Τέλος, σχολίασε και τα όσα είχε πει προ μηνών ο Κώστας Ζουράρις για τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Ο κ. Ζουράρις έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος, καταδικάστηκε αμέσως και από μένα. Άκουσε ένα αντίστοιχο σύνθημα ως απάντηση σε ένα υπουργικό συμβούλιο. Δεν μπορώ να το πω. Είναι γνωστά τα οπαδικά μου αισθήματα, παρότι η δική μου ομάδα δεν έχει την καλύτερη άποψη για μένα αυτή την περίοδο».
Γράψτε το σχόλιο σας...
23/03/2019 • 07:11

Ποντάρισμα στο "μπλε" και στα γκολ σε Εδιμβούργο, Νταντί, Γουίμπλεντον

Με σοβαρότητα θα πάρουν αυτό που θέλουν απόψε Ιταλία και Ελλάδα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι δεδομένο το προβάδισμα για Τρανμίρ, Φόρφαρ, Κρουσέϊντερς ενώ πιο ανταγωνιστικά και παραγωγικά αναμένονται τα ματς σε Εδιμβούργο, Γουίμπλεντον