TAGS

  Οι αλλαγές δρομολογίων σε Μετρό και προαστιακό λόγω Μέρκελ – Πού απαγορεύονται συγκεντρώσεις, ποιοι δρόμοι θα επηρεαστούν

  11/01/2019 • 07:16
  Οι αλλαγές δρομολογίων σε Μετρό και προαστιακό λόγω Μέρκελ – Πού απαγορεύονται συγκεντρώσεις, ποιοι δρόμοι θα επηρεαστούν.
  • shares
  Στόχος μου ήταν πάντα - αν και κάποιοι δεν το έβλεπαν πάντα έτσι - η Ελλάδα να σταθεί κάποτε στα δικά της πόδια, να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της στις αγορές, να μην έχει τόσο υψηλή ανεργία και οι νέοι να μπορούν να παραμείνουν στην χώρα, δήλωσε η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα απόψε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι οι μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα αποτελούν απόδειξη της μεγάλης εμπιστοσύνης που υπάρχει προς την χώρα.

  Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα μας ενδιαφέρει να σταθεί στα πόδια της, σημείωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της ΕΕ υπάρχει ανταλλαγή απόψεων για την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ατζέντας, καθώς, όπως είπε, στην σημερινή εποχή δεν μπορεί κανείς να παραμείνει ακίνητος - ακόμη και μια μεγάλη δύναμη όπως η Γερμανία -, ενώ ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο» για την Ελλάδα και τους Έλληνες όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  Το σημερινό πρόγραμμα της Μέρκελ
  Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, σε λίγες ώρες από τώρα και συγκεκριμένα στις 09:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

  Αργότερα, η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών στο Μαρούσι. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της –που αναμένεται πριν το μεσημέρι– θα συνομιλήσει με μαθητές και μαθήτριες της Γερμανικής Σχολής Αθηνών για το μέλλον της Ευρώπης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική γλώσσα.

  Στις 14:00 θα έχει συνάντηση, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι

  Η Άνγκελα Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Παρασκευή στις 16:30.

  Κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων της κ. Μέρκελ θα κλείνουν δρόμοι μετά από σχολαστικό έλεγχο της κάθε διαδρομής ενώ σταδιακά θα πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

  Αρχικά, σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση του Αττικάρχη για συγκεντρώσεις και πορείες κάτι που συνεπακόλουθα επηρεάζει και τη κίνηση στους δρόμους που ακολουθούν:

  Σύμφωνα με την απόφαση, λοιπόν, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες «έως και την 13:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/ λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας) - δεξιά Αλεξάνδρας - αριστερά Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Δημ. Βασιλείου - Πλατεία Αγίας Σοφίας - συνέχεια Γρηγ. Ξενοπούλου - δεξιά Λ. Μεσογείων - αριστερά Π. Κανελλοπούλου - δεξιά Κοκκινοπούλου - συνέχεια Γκανογιάννη - συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου - συνέχεια Ούλοφ Πάλμε - συνέχεια Υμηττού - δεξιά Ηλιουπόλεως - συνέχεια Καρέα - αριστερά Τιμολέοντος - συνέχεια Βούρβαχη - συνέχεια Χατζηχρήστου - συνέχεια Ροβέρτου Γκάλι - συνέχεια Αποστόλου Παύλου - δεξιά Αγίων Ασωμάτων - δεξιά Ερμού - αριστερά Αιόλου - δεξιά Κολοκοτρώνη - συνέχεια Αμερικής - αριστερά Σόλωνος - δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

  Έως και την 16:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019:

  Στην περιοχή του δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Κ. Καραμανλή (από συμβολή με οδό Ακτής) - συνέχεια Αθηνάς - αριστερά Λ. Βάρης/ Βάρκιζας - δεξιά Ελευθερίας - συνέχεια Φλέμινγκ - δεξιά Βάρναλη - αριστερά Αθηνάς - δεξιά Κρόνου - δεξιά Ηλίου - συνέχεια Ακτής (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κ. Καραμανλή), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

  Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και κατά μήκος της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού σε βάθος ακτίνας -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν των τμημάτων των εν λόγω οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.
  Από 06:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα της ιδίας:

  Στην περιοχή του δήμου Αμαρουσίου που περικλείεται από τις οδούς/ λεωφόρους: Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη (από συμβολή με Λ. Κηφισίας) - δεξιά Πιτταρά - δεξιά Αμαρυσίας Αρτέμιδος - συνέχεια Παραδείσου - δεξιά Αιγιαλείας - δεξιά Κατίνας Παξινού - συνέχεια Καλομοίρη - δεξιά Ριζαρείου (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

  Στην περιοχή του δήμου Χαλανδρίου που περικλείεται από τις οδούς/ λεωφόρους: Λ. Κηφισίας (από τη συμβολή με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) - δεξιά Παλαιολόγου - δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως - αριστερά Ιωάννου Αποστολόπουλου - δεξιά Τζαβέλλα - αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

  Αλλαγές και στα δρομολόγια ΜΜΜ
  Από 08:30 έως τις 11:30 σήμερα το πρωί ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

  Επιπλέον λόγω της αναχώρησης της Άνγκελα Μέρκελ δεν θα γίνουν τα δρομολόγια των 15:27 και 15:57 από «Δουκίσσης Πλακεντίας» προς «Αεροδρόμιο» και αυτά των 16:00 και 16:30 από το «Αεροδρόμιο» προς «Δουκίσσης Πλακεντίας».

  Παράλληλα, και στα δρομολόγια του Προαστιακού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή Υποδομής, και κατόπιν εντολών της Ελληνικής Αστυνομίας, το πρόγραμμα των δρομολογίων του Προαστιακού Αθηνών, για σήμερα τροποποιείται και διαμορφώνεται ως εξής:

  Από 15:45 έως και 16:15

  Οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 τερματίζουν στο Κορωπί
  Οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 εκκινούν από Κορωπί
  Η TΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι ενδέχεται να προκύψουν και άλλες, έκτακτες αλλαγές για τις οποίες θα ενημερώσει το επιβατικό κοινό το συντομότερο δυνατόν.


  Πηγή:
  News.gr  Γράψτε το σχόλιο σας...
  24/08/2019 • 07:16

  Ντέρμπι για γκολ σε Αγγλία, Ιταλία. "Αξία" στην υπέρβαση της Τβέντε και της Οστάνδης

  Περιμένουμε ανταγωνιστικό πνεύμα στο Λίβερπουλ, στο Χόφενχαϊμ, το Σάντερλαντ και το γήπεδο της Φούλαμ όπου εκεί οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο. Ακόμα πιο αμφίρροπο το ντέρμπι της Τσάμπιονσιπ το μεσημέρι. Προβάδισμα νίκης για Νάπολι, Παναθιηναϊκό και Μπενφίκα