Οι ανησυχίες του Βαλβέρδε

0
Νίκος Γαβαλάς
09/02/2012 • 16:15
Οι ανησυχίες του Βαλβέρδε
  • shares

Βλέπετε, θεωρεί πως η παγίδα του ντέρμπι, ή η χειρότερη αδυναμία που μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός την Παρασκευή το βράδυ (για να χρησιμοποιήσουμε τα δικά του λόγια) είναι η μεγάλη ευφορία και η χαρά όλων των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος των «Πειραιωτών» για την επιτυχία στη Θεσσαλονίκη.

Πολύ σωστά το επισημαίνει τούτο ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Θα είναι καταστροφή για τους παίκτες του αν «καθίσουν» πάνω στις δάφνες της επιτυχίας τους στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, θα είναι σφάλμα αν έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον περσινό θρίαμβο επί της ΑΕΚ με 6-0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Τότε, όπως λέει και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», υπάρχει κίνδυνος να πιστέψουν οι ποδοσφαιριστές του πως όλα θα εξελιχθούν θετικά για τους ίδιους δίχως να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια. Ναι, το ενδεχόμενο να βρεθούν προ δυσάρεστης εκπλήξεως θα είναι πολύ πιθανό.

Αναμφίβολα, τόσο το ρόστερ του Ολυμπιακού όσο το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Βαλβέρδε, είναι σαφώς ανώτερα απ' το δυναμικό και την ομάδα της ΑΕΚ. Ωστόσο, ενίοτε η θεωρία απ' την πράξη απέχουν σημαντικά. Προκειμένου να υπάρξει ταύτισή τους οφείλουν οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας να παραμείνουν στο δρόμο τον οποίο χάραξαν στην Τούμπα.

Μ' άλλα λόγια, να μπουν ξανά με δύναμη και πάθος στον αγώνα, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Να πιέσουν ασφυκτικά απ' το πρώτο δευτερόλεπτο την άμυνα της ΑΕΚ. Και ν' αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο την αναμέτρηση. Μόνο έτσι θα προσθέσουν ένα ακόμη τρίποντο στη συγκομιδή τους, το οποίο είναι υπέρ-απαραίτητο στη μεγάλη προσπάθεια ανατροπής του σκηνικού στην κορυφή της βαθμολογίας.

Γράψτε το σχόλιο σας...