Η παρέα θέλει να γράψει ιστορία

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την εκκίνηση της Εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020 και μπαίνει στα αποδυτήριά της.
0
Νίκος Γαβαλάς
23/03/2019 • 08:07
Ο Άγγελος Αναστασιάδης με παίκτες της Εθνικής
  • shares
Στην εποχή του Άγγελου Αναστασιάδη η Εθνική ομάδα μπαίνει απόψε στην αφετηρία της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020. Ο πρώτος της αγώνας είναι εκτός έδρας με αντίπαλο το Λιχτενστάιν. Δε χωρεί ιδιαίτερη ανάλυση η αναγκαιότητα της νίκης προκειμένου η ελληνική ομάδα να διεκδικήσει τις δύο πρώτες θέσεις του 10ου ομίλου, όπου μετέχουν ακόμη η Ιταλία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Αρμενία και η Φινλανδία. 

Όσοι έζησαν από κοντά την αποστολή της ελληνικής ομάδας τα τελευταία 24ωρα καθώς ήταν σε εξέλιξη η προετοιμασίας της για τα ματς με το Λιχτενστάιν, αλλά και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη (επίσης εκτός έδρας) που θα διεξαχθεί την Τρίτη, στέκονται στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει εντός των τειχών. Είναι μία μεγάλη παρέα που θέλει να γράψει ιστορία. Χωρίς αμφιβολία, οι στενές σχέσεις μεταξύ των διεθνών αποτελεί το θεμέλιο λίθο της επιτυχίας. Και πάνω σε αυτό επιχειρεί να κτίσει ο Άγγελος Αναστασιάδης το νέο οικοδόμημα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει να ανάψει τη… σπίθα για να ξαναμπεί η Εθνική ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών. Οι άμεσοι συνεργάτες του, ο Άγγελος Μπασινάς και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έζησαν τον άθλο της κατάκτησης της Ευρώπης το 2004. Με τις εμπειρίες και την προσωπικότητά τους, μπορούν να προσφέρουν πολλά στη δύσκολη προσπάθεια του Αναστασιάδη για να ξαναβάλει την ελληνική ομάδα στο μονοπάτι των επιτυχιών.

«Η επιλογή που έγινε στα δυο πρόσωπα έχει τους λόγους τους. Έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από οποιονδήποτε από εμάς στην Εθνική ομάδα. Μόνο βοήθεια μπορούμε να περιμένουμε απ' αυτούς. Είναι μια επιλογή καθαρά δική μου και πιστεύω ότι θα περάσει και μέσα στα αποδυτήρια η βοήθεια τους ώστε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω», είναι η εξήγηση του ομοσπονδιακού τεχνικού για την επιλογή των Μπασινά και Γιαννακόπουλου σε ρόλο άμεσων συνεργατών του.

Τίποτα παραπάνω από εμάς, εδώ από την πατρίδα. Καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα, με την ελπίδα να ξαναδούμε την Εθνική μας ομάδα στην τελική φάση μίας μεγάλης διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας...