Οι δύο μήνες του Λεμονή

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του μπλογκ για τον Τάκη Λεμονή και το πρώτο μέλημα του τεχνικού του Ολυμπιακού από τη στιγμή που αντικατέστησε τον Μπέσνικ Χάσι.
0
Νίκος Γαβαλάς
29/11/2017 • 08:23
Ο Τάκης Λεμονής
  • shares
Κοντά δύο μήνες έχει συμπληρώσει ο Τάκης Λεμονής στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Αντικατέστησε τον Μπέσνικ Χάσι, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει τον προσανατολισμό στο παιχνίδι τους. Πρώτο μέλημά του 57χρονου τεχνικού ήταν η βελτίωση της εικόνα της ομάδας που υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως παίκτης επί σειρά ετών.

Η ισορροπία ανάμεσα στο επιθετικό και το αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού, έμοιαζε να είναι το πρώτο μέλημά του. Διότι οι «Πειραιώτες» δέχονταν με μεγάλη συχνότητα ευκαιρίες από οποιονδήποτε αντίπαλο. Όλα αυτά έπρεπε να γίνουν τη στιγμή κατά την οποία ο πρωταθλητής είχε απομακρυνθεί από την κορυφή της βαθμολογίας. Χωρίς καμία αμφιβολία, ήταν δύσκολο το έργο του.

Από την 1η Οκτωβρίου και την ήττα του Ολυμπιακού στο Φάληρο από τον Ατρόμητο με 1-0, ο Λεμονής κάθισε στον πάγκο σε επτά αγώνες πρωταθλήματος, με συνολικό απολογισμό πέντε νίκες και δύο ήττες (από την ομάδα του Περιστερίου και τον Παναθηναϊκό). Ένας απολογισμός που έφερε τους «ερυθρόλευκους» σε απόσταση ενός βαθμού από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, έχοντας πλέον προσπεράσει τον ΠΑΟΚ και τον εντυπωσιακό φέτος Ατρόμητο.

Από τον Οκτώβριο, ο 57χρονος τεχνικός έχει ζητήσει από τους παίκτες του τον Ιανουάριο να βρίσκονται στην κορυφή. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την εικόνα του βαθμολογικού πίνακα στις αρχές του 2018. Όμως, τώρα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η ομάδα που παρουσιάζει είναι εμφανώς καλύτερη από το σύνολο το οποίο παρέλαβε από τον Χάσι.

Ασφαλώς και υπάρχουν αδυναμίες τις οποίες πρώτος παραδέχεται ο ίδιος. Και δουλεύει καθημερινά στο Ρέντη για να διορθώσει τις ανορθογραφίες. Όμως, το πρόσημο της δουλειάς του σε αυτούς τους δύο μήνες είναι θετικό. Το αποδεικνύει η εικόνα της βαθμολογίας. Μην λησμονούμε πως γνωρίζει τα κατατόπια του πρωταθλητισμού, αφού ως «παιδί» της οικογένειας του Ολυμπιακού έχει στο DNA του μόνο την κορυφή. Βέβαια, απολογισμός δεν γίνεται με την ολοκλήρωση μόλις της 12ης αγωνιστικής. Αλλά ως αντικειμενικοί κριτές, οφείλουμε να αναδείξουμε τη βελτίωση της πορείας της ομάδας του Πειραιά στο πρωτάθλημα και φυσικά να του την πιστώσουμε. 
Γράψτε το σχόλιο σας...