Με σχέδιο στην ελίτ

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει για τη νίκη 1-0 του Ολυμπιακού στη Ριέκα και την πρόκριση των Πειραιωτών στους ομίλους του Champions League.
0
Νίκος Γαβαλάς
23/08/2017 • 08:17
Οι παίκτες του Ολυμπιακού
  • shares
Ξέρετε γιατί ο Ολυμπιακός πέτυχε το φετινό καλοκαίρι; Διότι δεν έβαλε κάτω από το χαλάκι τα λάθη της περσινής σεζόν. Τα παραδέχθηκε, τα ανέλυσε και αναζήτησε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Αρχικώς η διοίκηση της πειραϊκής εταιρίας εμπιστεύθηκε έναν προπονητή που ήξερε τα δύσκολα και επικίνδυνα κατατόπια των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Τον στήριξε στον απόλυτο βαθμό, πηγαίνοντας ακόμη και κόντρα στο ρεύμα.
        
Παράλληλα, από νωρίς άπλωσε τα «δίκτυα» της στην αγορά του εξωτερικού, προκειμένου να ικανοποιήσει έγκαιρα τις επιθυμίες του πολυμήχανου Χάσι. Και με βάση κυρίως τις εισηγήσεις του, δημιουργήθηκε ίσως το καλύτερο ρόστερ των «Πειραιωτών» την τελευταία επταετία. Ένα δυναμικό το οποίο έχει βάθος και δημιουργεί προσδοκίες για τη σεζόν που μόλις άρχισε.
        
Ασφαλώς και τέτοιες ώρες οι προβολείς πέφτουν πάνω στους πρωταγωνιστές, τους ποδοσφαιριστές. Απολύτως δικαιολογημένα, αν και αυτή η ομάδα έχει από πολύ νωρίς τη σφραγίδα του Μπέσνικ Χάσι. Ίσως και να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του καλοκαιριού που τελειώνει, αφού το σχέδιο του οδήγησε τον Ολυμπιακό στην ελίτ των 32 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.
        
Μετά τη νίκη στη Ριέκα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη για την ουσιαστική υποστήριξη που του πρόσφερε. Και δεν έκρυψε την επιθυμία του αυτό να είναι το δυναμικό των πρωταθλητών Ελλάδας την 1η Σεπτεμβρίου. Υπομονή, σε μία εβδομάδα αποχαιρετούμε τον Αύγουστο, οπότε θα έχουμε σύντομα την απάντηση για την τελική διαμόρφωση του ρόστερ.
        
Εν κατακλείδι, η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ανεβάζει ξανά επίπεδο τον Ολυμπιακό και προσφέρει τη δυνατότητα στους ανθρώπους του να δουλέψουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η νέα ομάδα των «Πειραιωτών». Και παράλληλα ο κόσμος της θα έχει τη χαρά να την απολαύσει στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εκεί, όπου με βάση τη θέση του στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ (25η), δικαιωματικά ανήκει.
Γράψτε το σχόλιο σας...