Χαρακτήρα και "μέταλλο"

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε την Ριέκα.
0
Νίκος Γαβαλάς
17/08/2017 • 08:38
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν.
  • shares
Για μπείτε λίγο στη θέση των παικτών του Ολυμπιακού. Για ένα ημίχρονο χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη στο πρώτο ματς με τη Ριέκα. Η αναποτελεσματικότητά τους στην ολοκλήρωση των φάσεων δημιουργεί μία «μαγική» εικόνα στο Φάληρο, όταν ο φωτεινός πίνακας βάζει τους πρωταθλητές Κροατίας στη θέση του οδηγού, λίγο πριν από την ανάπαυλα.

Είναι σοκ η αρνητική εξέλιξη. Και χρειάζονται παίκτες με προσωπικότητα για να απονεμηθεί δικαιοσύνη, έστω και με χιτσκοκικό τρόπο στο Καραϊσκάκη, αφού το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού από τον Ρομαό ήρθε στις καθυστερήσεις. Είναι σαφές από όλα όσα είδαμε στο Φάληρο στις 16 Αυγούστου αποδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως το νέο "οικοδόμημα" των πρωταθλητών Ελλάδα που δημιουργεί ο Μπέσνικ Χάσι, έχει τα κατάλληλα «εργαλεία» αλλά και τον τρόπο για να διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα, εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η μισή χρονιά για τους «Πειραιώτες». Όταν, λοιπόν, «βομβαρδίζουν» την αντίπαλη εστία αλλά τελικά βρίσκονται πίσω στο σκορ, η πίεση κτυπάει «κόκκινο». Όμως, αυτή η δοκιμασία με τη Ριέκα απέδειξε πως ο νέος Ολυμπιακός διαθέτει χαρακτήρα και «μέταλλο» για να βρίσκει το δρόμο που οδηγεί στο στόχο του. Στην προκειμένη περίπτωση, βρήκε το δρόμο ο οποίος θα τον στείλει στα αστέρια, δηλαδή στον (οικονομικό και όχι μόνο) "παράδεισο" των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Χάσι φάνηκε πως είναι ένα επίπεδο πάνω από τους πρωταθλητές Κροατίας. Και αν συνεχίσει στη ρεβάνς στη Ριέκα από εκεί όπου σταμάτησε στο πρώτο ματς του Φαλήρου, έχουμε τη βεβαιότητα πως την Τρίτη το βράδυ θα επιστρέψει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κατά την ταπεινή μας γνώμη, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Ριέκα, ο Ολυμπιακός κρατάει πια την τύχη στα χέρια του. Όσες δυσκολίες και αν κρύβει η ρεβάνς, σε περίπτωση κατά την οποία οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας κάνουν ξανά κατάθεση ψυχής, στο τέλος το ταμείο τους θα είναι «συν».
Γράψτε το σχόλιο σας...