Το εντυπωσιακό στοιχείο της προετοιμασίας

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την έως τώρα πορεία της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού και αναλύει τα πρώτα συμπεράσματα.
0
Νίκος Γαβαλάς
21/06/2017 • 08:07
Οι παίκτες του Ολυμπιακού
  • shares
Η άφιξη δέκα διεθνών το απόγευμα της Τρίτης στο Ζέεφελντ, ουσιαστικά αλλάζει τα δεδομένα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έφθασαν στις αυστριακές Άλπεις την Παρασκευή με αποστολή 20 ποδοσφαιριστών. Αλλά πλέον ο Χάσι έχει στη διάθεσή του 30 παίκτες, με αποτέλεσμα να αποκτούν νέο ενδιαφέρον οι προπονήσεις.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως τώρα ουσιαστικά αρχίζει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των πρωταθλητών, με τον Μπέσνικ Χάσι να καλείται να κάνει την καλύτερη δυνατή εκτίμηση του έμψυχου δυναμικού των «Πειραιωτών», στο συντομότερο δυνατό διάστημα. Μην ξεχνάτε πως την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν προπονήσεις οι Ανσαριφάρντ, Ελιουνούσι, Μπεν, χωρίς να υπολογίζουμε τους Ντα Κόστα και Ελαμπντελαουί, όπως και τις μεταγραφές από την αγορά του εξωτερικού που δρομολογεί η διοίκηση της πειραϊκής εταιρίας.

Χωρίς υπερβολή, ο αριθμός των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού μπορεί να ξεπεράσει τους 40! Και ο Χάσι λογικά θα καταλήξει σε ένα ρόστερ που θα έχει λιγότερους από 30 παίκτες. Ακόμη δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά συγκεκριμένο αριθμό. Όμως, στην παρούσα φάση, εκείνο που μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός πως από τους 30 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Ζέεφελντ, σχεδόν το ένα τρίτο προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού!

Πρόκειται για τους Ρέτσο, Ανδρούτσο, Μανθάτη, Νικολάου, Βρουσάι, Τόλι, Μεγαρίτη, Ντουμάνη, Φορτούνη, Σιώπη, Βέργο, Χουτεσιώτη και Σκαφίδα! Δηλαδή, οι 13 από τους 30 είναι από την Ακαδημία των «ερυθρόλευκων». Συγνώμη, αλλά πρόκειται για πολύ μεγάλο αριθμό. Είναι, ίσως, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της προετοιμασίας. Αποκαλύπτει δε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη δουλειά σε βάθος που γίνεται στα τμήματα υποδομής των πρωταθλητών Ελλάδας. Στο τέλος της προετοιμασίας, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πόσοι από τους 13 θα παραμείνουν στην πρώτη ομάδα. Μην αποκλείεται το ενδεχόμενο ο αριθμός να είναι διψήφιος!  

Γράψτε το σχόλιο σας...