Ο Τσόρι την ομάδα, ο Μπέντο το «εγώ» του

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για το αυτογκόλ του Πάουλο Μπέντο και την αρχηγική στάση του Τσόρι.
0
Νίκος Γαβαλάς
06/03/2017 • 15:39
Μπέντο, Τσόρι
  • shares
Ιστορικό αυτογκόλ σημείωσε ο Πάουλο Μπέντο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δημόσια στήριξή του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη (η πρώτη ήταν στην εκδήλωση των Ακαδημιών όπου εκθείασε το έργο της ανάδειξης των «πιτσιρικάδων»), ο Πάουλο Μπέντο αποφάσισε να γυρίσει το χρόνο πίσω και να σταθεί στις υποθέσεις της αποχώρησης των Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε.

Τη στιγμή κατά την οποία το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού προσπαθούσε άμεσα να γυρίσει σελίδα και συσπειρωμένο να κοιτάξει την πρόκληση της διεκδίκησης μίας θέσης στους «οκτώ» του Europa League, ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε το «εγώ» του πάνω από την ομάδα του, αναζητώντας τις αιτίες της ήττας από τον ΠΑΟΚ, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Τούμπα.

Συνήθως σε δύσκολες καταστάσεις, οι ηγέτες αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Και προστατεύουν το «οικοδόμημά» τους, τη δουλειά τους. Όπως ακριβώς κάνει τόσο καιρό ο Τσόρι Ντομίνγκεζ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού που βρέθηκε στην κερκίδα χωρίς λόγο από τον Μπέντο. Ωστόσο, ο Αργεντινός κρατούσε το στόμα του κλειστό, βάζοντας πάνω από όλους την ομάδα του. Ακριβώς όπως χρειάζεται να πράττει ένας ηγέτης. Αν ο Τσόρι είναι ηγέτης, το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό θα είναι διαφορετική, με στόχο την αλλαγή του κλίματος εντός των τειχών. Υπάρχει ακόμη δρόμος στη σεζόν, αφού ο στόχος του νταμπλ παραμένει σε προτεραιότητα, ενώ η διεκδίκηση της πρόκρισης στον προημιτελικό γύρο του Europa League αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για την ομάδα του Πειραιά. 

Φυσικά και υπάρχουν αδυναμίες στο ρόστερ. Λάθη τα οποία έγιναν στη διάρκεια της σεζόν. Αλλά οι διορθωτικές κινήσεις θα χρειαστεί να δρομολογηθούν μετά τη λήξη της περιόδου. Τώρα, είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί.
Γράψτε το σχόλιο σας...