Το όνειρο του ball boy

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 2-0 του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης και τον Γιώργο Μανθάτη.
0
Νίκος Γαβαλάς
22/01/2017 • 08:09
Ο Γιώργος Μανθάτης
  • shares
O Μπέντο αποφασίζει να τον ρίξει στον αγώνα στο 67ο λεπτό στη θέση του Μάρκο Μάριν. Σε 26 λεπτά, ο Γιώργος Μανθάτης προλαβαίνει να βάλει τη σφραγίδα του στον αγωνιστικό χώρο σε ένα παιχνίδι ιδιαιτέρως κρίσιμο για την κούρσα του τίτλου. Χωρίς φόβο και άγχος, μπήκε στο γήπεδο για να δώσει ενέργεια στους «ερυθρόλευκους», δημιουργώντας ρήγματα από τη δεξιά πτέρυγα και κυνηγώντας το γκολ.
        
Για την ακρίβεια κυνηγούσε το όνειρό του. Αυτό που είχε πριν από τρία χρόνια ως ball boy στους αγώνες του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Τότε που πανηγύριζε με την καρδιά του τα γκολ της πρώτης ομάδας. Και ονειρευόταν μία ημέρα να πετύχει και εκείνος γκολ στην ιστορική έδρα των «Πειραιωτών».
        
Η ημέρα αυτή έφθασε. Στην 21η Ιανουαρίου του 2017 ο Γιώργος Μανθάτης έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ του φαληρικού γηπέδου. Μετά το τελευταίο σφύριγμα τον συναντήσαμε στα αποδυτήρια για να μιλήσουμε σε απευθείας σύνδεση στην εκπομπή των καναλιών novasports «Παίζουμε Ελλάδα».
       
Για μία ακόμη φορά πλημμύριζε από ευγένεια και σεμνότητα. Το χαμόγελό του πρόδιδε απόλυτη ευτυχία. Ο δε λόγος του, αποκάλυπτε έναν άνθρωπό που παρά το νεαρό της ηλικίας του, πατάει στη γη και πορεύεται με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του ώστε να πετύχει στον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
         
Το ball boy ενηλικιώθηκε, διατηρώντας την παιδική αθωότητά του έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Εντός αυτών, μοιάζει πλέον με άνδρα πολύπειρο και ικανό να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Δεν κρύβεται και αναλαμβάνει ευθύνες στη διάρκεια του αγώνα. Χαρακτηριστικό παικτών οι οποίοι είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα ξεχωρίσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας...