Το σκεπτικό της επιλογής του Σάντσεθ

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο Novasports.gr για τον διάδοχο του Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του Ολυμπιακού, Βίκτορ Σάντσεθ και το σκεπτικό της επιλογής.
0
Νίκος Γαβαλάς
23/06/2016 • 18:28
Ο Βίκτορ Σάντσεζ
  • shares
 Ο Βίκτορ Σάντσεθ που είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με την εργατικότητά του το διάστημα της συνεργασίας του με τους «ερυθρόλευκους» ως άμεσος συνεργάτης του Μίτσελ, διαδέχθηκε τον Σίλβα. Και θα είναι ο προπονητής που θα καθοδηγήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας σε ένα μήνα από τώρα, στο μονοπάτι των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.
       
Δεν μας είναι άγνωστος. Κάθε άλλο, αφού άφησε τη «σφραγίδα» του στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός πως είχε εργαστεί ως βοηθός προπονητή. Αλλά όποιον και να ρωτήσεις στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, θα σου πει τα καλύτερα για τη δουλειά του, όπως και για την προσφορά του.
       
Φεύγοντας από το Λιμάνι, αναζήτησε ομάδα για να εργαστεί ως πρώτος προπονητής. Και την ευκαιρία του την έδωσε η Λα Κορούνια, πέρσι τον Απρίλιο, όταν και ανέλαβε το δύσκολο έργο της σωτηρίας της. Με τον Σάντσεθ στο τιμόνι της, η ομάδα της ισπανικής Γαλικίας κατάφερε να παραμείνει στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Δικαιολογημένα, οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασίας τους και πορεύτηκαν μαζί και στην τελευταία σεζόν.
       
Στην παρούσα χρονική στιγμή και με δεδομένη την ανάγκη για την έλευση ενός προπονητή που θα ξέρει τις ιδιαιτερότητες του Ολυμπιακού καθώς δεν υπάρχει χρόνος για προσαρμογή, (βλέπετε, οι υποχρεώσεις αρχίζουν στα τέλη Ιουλίου με τους αγώνες στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ), ο Βίκτορ Σάντσεθ μοιάζει ως εξαιρετική επιλογή. Άλλωστε, θα πρέπει να ξέρετε πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν κλείσει ποτέ τη δίοδο επικοινωνίας με τον Ισπανό προπονητή.
       
Όσο για τον Μάρκο Σίλβα, από τη στιγμή κατά την οποία επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για να μη συνεχίσει και δεύτερη σεζόν στην ομάδα του Πειραιά, ήταν ορθό να οδηγηθούν οι δύο πλευρές σε «διαζύγιο». Τώρα, γιατί έπρεπε να φθάσουμε στο «και ένα» της προετοιμασίας για να παραδώσει στον Βίκτορ Σάντσεθ, είναι μία απορία που εύλογα προκύπτει από πολλούς. Αλλά δε βοηθάει σε τίποτα ουσιαστικό η αναζήτηση της απάντησης.  
Γράψτε το σχόλιο σας...