Συνέπεια λόγων και πράξεων

Ο Νϊκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την πιο «γεμάτη» φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού.
0
Νίκος Γαβαλάς
11/01/2016 • 08:29
Ολυμπιακός, πανηγυρική
  • shares
Πραγματικά ήταν από εκείνες τις βραδιές που πολύ δύσκολα θα σβήσουν από τη μνήμη μας. Όχι τόσο για το ρεκόρ των 17 συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα (το οποίο είναι εξόχως εντυπωσιακό και συνάμα ιστορικό), όσο για την εμφάνιση της ομάδας του Μάρκο Σίλβα. Χωρίς υπερβολή, κόντρα στο Λεβαδειακό και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του πραγματοποίησαν ίσως την πιο «γεμάτη» εμφάνισή τους στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Είχαν ταχύτητα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Φαντασία στις ενέργειές τους. Αλληλοκάλυψη και επιθετική φιλοσοφία στον υπερθετικό βαθμό, με αποτέλεσμα να «πνίγουν» τον αντίπαλό τους, δημιουργώντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Με άλλα λόγια, είχαν αυτό ακριβώς που θέλει να βλέπει κάθε απαιτητικός φίλαθλος από την ομάδα του: πλούσιο θέαμα.

Μας το έλεγε ο Μάρκο Σίλβα όποτε επικοινωνούσαμε μαζί του για τις ανάγκες του ρεπορτάζ πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Στο 2016, θα επιδιώξει η ομάδα του να συνδυάσει νίκες με καλό ποδόσφαιρο. Δίχως άλλο, αυτό που χαρακτηρίζει τον Πορτογάλο τεχνικό, είναι η συνέπεια και η συνέχεια των λόγων και των πράξεών του.

Βεβαίως, έχει και τα κατάλληλα «εργαλεία» για να υλοποιούνται τα σχέδια του. Θα μας επιτρέψετε να σταθούμε στην περίπτωση του Τσόρι Ντομίνγκεζ. Ο Αργεντινός ο οποίος ήταν πέρσι ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, πήρε τη «μπαγκέτα» του και υποχρέωσε τους συμπαίκτες του να κινούνται στους ρυθμούς του.

Όχι πως τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να ακολουθούν τα μονοπάτια που άνοιγε ο Αργεντινός. Όλοι όσοι αγωνίστηκαν το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου του 2016, είχαν διάθεση να δώσουν τα πάντα, προκειμένου ο Ολυμπιακός να πετύχει το ρεκόρ, προσφέροντας θελκτικό θέαμα.
Γράψτε το σχόλιο σας...