Χρειάζεται, αλλά δε ζητάει ο Μίτσελ χρόνο

0
Νίκος Γαβαλάς
17/06/2014 • 13:02
Χρειάζεται, αλλά δε ζητάει ο Μίτσελ χρόνο
  • shares
Για μία ακόμη χρονιά το έργο του Μίτσελ δε θα είναι εύκολο, καθώς αναμένονται ξανά πολλές αλλαγές προσώπων στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας. Παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να περιμένουμε μικρότερο, αριθμητικά ρόστερ σε σχέση με πέρυσι, ώστε να κατορθώσει ο Ισπανός τεχνικός να αξιοποιήσει και παιδιά απ' την ομάδα νέων του συλλόγου.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να υπερτονίσουμε τις δυσκολίες του νέου εγχειρήματος του προπονητή των «ερυθρόλευκων», αφού πέρυσι η κριτική που του ασκήθηκε -και κατ επέκταση στην ομάδα του Πειραιά- ξεπερνούσε τα όρια της ποδοσφαιρικής λογικής. Οι εμφανίσεις των Πειραιωτών στα φιλικά του καλοκαιριού που δεν ήταν ικανοποιητικές -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- έβγαλαν στην επιφάνεια μία έντονη αμφισβήτηση στη δουλειά του Μίτσελ και των συνεργατών του.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό ακυρωνόταν το πραγματικό νόημα της προετοιμασίας: δοκιμές προσώπων και σχημάτων, μέχρι να καταλήξει ο προπονητής στις βασικές του επιλογές για τις επίσημες υποχρεώσεις. Όλα αυτά τα αναφέρουμε από τώρα, διότι δε θέλει και πολύ για να γίνουμε ξανά στο ίδιο έργο θεατές. Ειδικά φέτος, όπου έχουν προγραμματιστεί πολύ «δυνατά» φιλικά παιχνίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με αντιπάλους τη Μίλαν, τη Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα και τα φιλικά ματς του Αυγούστου (σε Καραϊσκάκη και εξωτερικό) αναμένεται να έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Που θέλουμε να καταλήξουμε; Σε αυτή τη διαδικασία επανεκκίνησης του Ολυμπιακού, ας μη βιαστούμε και οδηγηθούμε σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Απαιτείται να δοθεί χρόνος σε προπονητή και παίκτες, ασχέτως αν ο ίδιος ο Μίτσελ ουδέποτε ζήτησε πίστωση χρόνου στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας του.
Γράψτε το σχόλιο σας...