Το ευέλικτο ρόστερ του Ολυμπιακού

0
Νίκος Γαβαλάς
08/05/2014 • 16:16
Το ευέλικτο ρόστερ του Ολυμπιακού
  • shares

Δηλαδή αυτό που επί δεκαετίες δεν γίνεται πράξη στον Ολυμπιακό, ο Ισπανός τεχνικός φιλοδοξεί να το υλοποιήσει, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης.

Θυμίζουμε τι είπε ο Ισπανός τεχνικός στην τελευταία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Καραϊσκάκη πριν αναχωρήσει για την Ισπανία: «Μου αρέσει ένα πιο μικρό ρόστερ. Είναι πολλοί 27 παίκτες. Θέλω να υπάρχει χώρος και για τους παίκτες των Ακαδημιών, οι οποίοι θα προπονηθούν και θα δοκιμαστούν είτε μαζί μας, είτε με την Ακαδημία κι αυτό τον χώρο από τους 22-23 παίκτες μέχρι τους 27 θέλω να τον δώσω στα νέα παιδιά. Αυτό θα αυξήσει τον συναγωνισμό και το επίπεδο. Αλλά δεν μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο με τόσους παίκτες, γιατί όλοι θέλουν να παίξουν και στο τέλος όλοι δεν είναι ευχαριστημένοι».

Με τον Μίτσελ στο τιμόνι, είναι η ευκαιρία των πιτσιρικάδων. Είναι η ευκαιρία της αξιοποίηση των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, όπου η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ρίξει μεγάλο βάρος απ' την ημέρα κατά την οποία ανέλαβε τις τύχες των "Πειραιωτών". Στα δικά μας μάτια, η ανάδειξη ποδοσφαιριστών απ' τα «σπλάχνα» του Ολυμπιακού είναι ένα απ' τα μεγαλύτερα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει η ομάδα του Πειραιά στη νέα περίοδο.

Διότι καλές, χρήσιμες και απαραίτητες είναι οι μεταγραφές παικτών πρώτης γραμμής. Αλλά αν συνδυαστούν με την προώθηση ποδοσφαιριστών που ξέρουν πολύ καλά τι εστί Ολυμπιακού, αφού «ανδρώθηκαν»μέσα σε αυτόν, τότε μπορεί να δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο θα ωφελήσει πολλαπλά την ομάδα του Πειραιά. Το σκεπτικό του Μίτσελ για μικρό και ευέλικτο ρόστερ, μάς βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Αλλά η φιλοσοφία του θα πρέπει να έχει ανταπόκριση και απ' την πάντα απαιτητική εξέδρα. Φανταζόμαστε ουδείς διαφωνεί επ' αυτού.

Στην παρούσα φάση, αν υπολογίσουμε τους παίκτες που είχε ο Ισπανός τεχνικός στην τελευταία σεζόν και προσθέσουμε τους δανεικούς, τους παίκτες της Ακαδημίας οι οποίοι χτυπάνε την πόρτα της πρώτης ομάδας, αλλά και τις καλοκαιρινές μεταγραφές, τότε ξεπερνάμε τους 30 ποδοσφαιριστές. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για σημαντικές αλλαγές στο δυναμικό των πρωταθλητών Ελλάδας της νέας περιόδου.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας...