Η νέα υποχρέωση του Μίτσελ

0
Νίκος Γαβαλάς
01/05/2014 • 12:29
Η νέα υποχρέωση του Μίτσελ
  • shares
Μόνο στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας προασπιζόταν τη δουλειά του με σθένος, επειδή δεχόταν (αδίκως) πολλά βέλη λόγω της μέτριας εικόνας του Ολυμπιακού, αλλά και των αρνητικών αποτελεσμάτων στα φιλικά. Τότε ήταν που είχαμε ξεχάσει τη χρησιμότητα των παιχνιδιών στο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Ας έχουμε κατά νου πως τους επόμενους μήνες (τους καλοκαιρινούς) ενδεχομένως να γίνουμε ξανά μάρτυρες μίας διαδικασίας, στην οποία η ομάδα του Πειραιά μπορεί να μην αποδίδει θελκτικό ποδόσφαιρο. Αλλά δε θα είναι παράλογο κάτι τέτοιο, αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο προπονητής των πρωταθλητών θα υποχρεωθεί ξανά να βρει "χημεία" ανάμεσα στους παλιούς και (πιθανότατα τους ουκ ολίγους) νέους παίκτες των «ερυθρόλευκων».

Μία διαδικασία η οποία μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Μεταξύ μας, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι χρειάζεται χρόνος προκειμένου να γίνουν ομάδα οι ποδοσφαιριστές που θα απαρτίζουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Ασχέτως αν ο ο Μίτσελ δε είναι απ' τους ανθρώπους οι οποίοι ζητάνε πίστωση χρόνου. Ίσως, γιατί έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στη δουλειά του.

Τώρα θα βρεθεί μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση απ' την ημέρα που ήρθε στα μέρη μας: να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες τις οποίες δημιούργησε ο ίδιος με τη φιλοσοφία του στην περασμένη περίοδο, όταν και έφθασε τον Ολυμπιακό ένα γκολ μακριά απ' τον προημιτελικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνοι, δεν είναι απίθανο να περάσει ξανά ο πρωταθλητής Ελλάδας στη νοκ άουτ φάση. Αλλά τούτο είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε τι ανέφερε ο Μίτσελ στην πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου, όταν η κουβέντα έφθασε στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Μία από τις μεγάλες διαφορές από τις ομάδες που έφτασαν στους «4», είναι ότι αυτές οι ομάδες είναι ίδιες κάθε χρόνο. Δεν σχεδιάζουν κάθε φορά από την αρχή το μέλλον τους, όπως ο Ολυμπιακός ή ομάδες τέτοιου επιπέδου. Μελετούσα τα στοιχεία των ομάδων που ήταν μαζί μας στους «16» και τα βιογραφικά των τεχνικών. Οι περισσότεροι προπονητές δεν έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως έγινε με εμένα. Έχουν μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση, σε πάγκους μεγάλων ομάδων, όπως ο Αντσελότι, ο Μουρίνιο, ο Κλοπ. Δεν ξεκινάει μόνο από το μηδέν στο θέμα των ποδοσφαιριστών, αλλά και του προπονητή. Έχει λοιπόν μεγάλη αξία αυτό που πετυχαίνει κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός. Έχει μεγάλη αξία ότι ο Ολυμπιακός αυξάνει το μπάτζετ του κάθε χρόνο από πωλήσεις παικτών. Αυτό δεν συμβαίνει σε πολλούς από τους αντιπάλους μας και δείχνει την αξία της δουλειάς στον Ολυμπιακό».

Ο Ισπανός τεχνικός έχει δίκαιο. Ολοκληρώνοντας, θα επαναλάβουμε μία άποψή που έχουμε εκφράσει και στο παρελθόν: δε θα είναι αποτυχία  για τον Ολυμπιακό η παραμονή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στις αρχές του 2015, ακόμη και στη νοκ άουτ φάση του Europa League. Διότι μόνο εκεί μπορεί πραγματικά ένας ελληνικός σύλλογος να γράψει ιστορία στην Ευρώπη.
Γράψτε το σχόλιο σας...