Εκτραχυνθήκαμε σε επικίνδυνα μονοπάτια

0
Νίκος Γαβαλάς
17/04/2014 • 02:01
Εκτραχυνθήκαμε σε επικίνδυνα μονοπάτια
  • shares
Και σκεφθείτε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε μία τέτοια κουβέντα, ενώ πλησιάζουμε προς την κορύφωση των Παθών του Θεανθρώπου. Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 2014, δεν μπορούμε να είμαστε άνθρωποι ούτε τις ημέρες της πιο ιερής Εβδομάδας της Χριστιανοσύνης.

Αλλά και όσοι δεν έχουν (και δε θέλουν) να έχουν σχέση με την θρησκεία, μήπως θα πρέπει να κάνουν επανεκκίνηση, βάζοντας ξανά πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή; Ναι, δυστυχώς φθάσαμε στο σημείο να μιλάμε εμείς, αλλά και οι «καλεσμένοι» μας για αξιώματα της καθημερινότητάς. Ο Μίτσελ που κοσμεί με την παρουσία του το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και λατρεύει τη χώρα μας, παραδέχθηκε δημόσια πως όσα έγιναν στην Τούμπα δε τα έχει ξαναδεί στη ζωή του.

Μάλιστα, δε δίστασε να πει ότι αν οι παίκτες του ισοφάριζαν το σκορ, ίσως να είχαν συμβεί πολύ πιο άσχημα πράγματα. «Αυτό που είδα δεν αξίζει στην Ελλάδα σαν εικόνα». Ναι, συμφωνούμε μαζί του πως δεν μας αξίζει. Και επειδή ακριβώς δεν μας αξίζει, θα πρέπει επιτέλους από κάπου να γίνει η αρχή για να μπει ένα τέλος σε όλη αυτή τη διαδικασία η οποία βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δηλαδή, να το πούμε και αλλιώς: θα χρειαστεί να μετράμε νεκρούς στα ελληνικά γήπεδα, προκειμένου να μπουν κανόνες στο ομορφότερο παιχνίδι της ζωής μας, το ποδόσφαιρο; Δυστυχώς, όταν φτάνουμε στο σημείο να διαπιστώνουμε πως η ανθρώπινη ζωή δεν μετράει, πολύ φοβούμαστε ότι έχουμε εκτραχυνθεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Μάλιστα, γίνονται περισσότερο επικίνδυνα όταν μπαίνει στην κουβέντα μας η λογική του συμψηφισμού.

Ίσως να έχουμε πια χαμένες γενιές οπαδών λόγω ελλιπέστατης μόρφωσης. Σίγουρα, το ζήτημα της γενικότερης παιδείας (όχι μόνο της αθλητικής) δεν μπορεί να λυθεί άμεσα. Απαιτείται χρόνος πολύς. Όμως, η εφαρμογή αυστηρών κανόνων και η επιβολή παραδειγματικών τιμωριών, όχι μόνο προς τις ομάδες αλλά και προς φυσικούς αυτουργούς (δηλαδή προς συγκεκριμένα πρόσωπα) δεν χωράει πια άλλη παράταση. Διότι την επόμενη φορά είναι βέβαιο ότι θα μετράμε θύματα.

ΥΓ: Αλήθεια, μετά τη ρεβάνς της Τούμπας, υπάρχει τρόπος να συνυπάρξουν στα αποδυτήρια της Εθνικής ορισμένοι διεθνείς παίκτες στο ταξίδι προς την Βραζιλία; Αν για ορισμένους είναι τόσο σημαντικό ένα κύπελλο Ελλάδας, καλύτερα θα είναι να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλωστε, ο καθένας αξιολογεί με τον τρόπο του τις προτεραιότητές του.
Γράψτε το σχόλιο σας...