Το βασικό ερώτημα της επόμενης ημέρας

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για το θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό μετά τη λύση συνεργασίας με τον Βίτορ Περέιρα.
0
Νίκος Γαβαλάς
12/06/2015 • 20:19
Το βασικό ερώτημα της επόμενης ημέρας
  • shares
Σε αναζήτηση του επόμενου προπονητή βρίσκονται οι ιθύνοντες των νταμπλούχων Ελλάδας. 

Οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία τους με τον Βίτορ Περέιρα έπεσαν για τους λόγους που λίγο ή πολύ γνωρίζουμε όλοι μας. Εμείς δε θα τους αναλύσουμε, αλλά θα σταθούμε μονάχα στο ηθικό κομμάτι της υπόθεσης. Η απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού να αναζητήσει νέα επαγγελματική στέγη στη Σκοτία εν αγνοία της διοίκησης των Πειραιωτών ενώ βρίσκεται σε ισχύ το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναμφίβολα ήταν μία αντιεπαγγελματική κίνηση. Και η προσέγγισή μας είναι πολύ επιεικής. Διότι θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε και ανήθικη. Χωρίς να υπάρχει ίχνος υπερβολής από μέρους μας.

Πλέον, αυτό που ενδιαφέρει όλους όσοι σχετίζονται με τους «ερυθρόλευκους» αφορά στην επόμενη ημέρα. Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Περέιρα; Επί των ημερών του Βαγγέλη Μαρινάκη, έχουμε γίνει μάρτυρες συνεργασίας με προπονητές από την Ιβηρική χερσόνησο: Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, Μίτσελ και Περέιρα. Και αν σταθούμε σε αυτήν την τετράδα προπονητών, άπαντες θα συμφωνήσουμε πως οι δύο Ισπανοί ταίριαζαν περισσότερο στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Αντιθέτως, με τους Πορτογάλους οι ιθύνοντες της ομάδας του Πειραιά -όπως και η εξέδρα- δεν απέκτησαν ποτέ χημεία.

Είναι σαφές ότι και στην παρούσα φάση ο νέος προπονητής είναι πολύ πιθανό να «βγει» από την ισπανική δεξαμενή. Θα είναι έμπειρος με παραστάσεις από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ή νέος με πολλές δυνατότητες και φιλοδοξίες προκειμένου να «κτίσει» το όνομα του στον πάγκο των Πειραιωτών; Αναμφίβολα τούτο είναι το βασικό ερώτημα στο οποία θα πρέπει να απαντήσουν οι ιθύνοντες της πειραϊκής εταιρίας στη διαδικασία επιλογής του νέου τεχνικού.

Παράλληλα, οφείλουν να «τρέξουν» και οι μεταγραφικές υποθέσεις από την αγορά του εξωτερικού (διότι από την εγχώρια, τα μέτωπα έχουν κλείσει πολύ νωρίς), όπως και το κομμάτι του ξεκαθαρίσματος του ρόστερ του Ολυμπιακού. Σίγουρα οι ημέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες και καθοριστικές, αφού οι αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν θα επηρεάσουν σημαντικά τη μορφή του «ερυθρόλευκου οικοδομήματος». Κάθε ημέρα πια φαντάζει εξόχως σημαντική. 
Ασφαλώς προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελεί η επιλογή του νέου προπονητή, ώστε σε λιγότερο από ένα μήνα να προσπαθήσει να μάθει με «βιντεοθεραπεία» την ομάδα με την οποία θα αρχίσει να δουλεύει από τις αρχές Ιουλίου, αρχικώς στις αυστριακές Άλπεις.
Γράψτε το σχόλιο σας...