Η ευκαιρία του Περέιρα

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πρόσωπο του Φερέιρα και για το ότι δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.
0
Νίκος Γαβαλάς
01/06/2015 • 15:03
Η ευκαιρία του Περέιρα
  • shares
Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν σηκώσει τα μανίκια τους και «τρέχουν» τις υποθέσεις που αφορούν στο ρόστερ της νέας περιόδου.

Το γεγονός πως λαμβάνουν υπόψη τους τις εισηγήσεις του Βίτορ Περέιρα, αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως δε πρόκειται να δρομολογηθεί κάποια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Άλλωστε μας είχε προϊδεάσει σχετικώς ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής εταιρίας, Σάββας Θεοδωρίδης στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, μετά την ολοκλήρωση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τότε είχε τονίσει ότι ένας προπονητής ο οποίος έχει οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση τόσο του πρωταθλήματος, όσο και του κυπέλλου, θα πρέπει να θεωρείται επιτυχημένος. «Είναι δυνατόν να φύγει ένας προπονητής που έχει κερδίσει ένα νταμπλ; Προσωπικά ποτέ δεν με ενδιαφέρει το ωραίο ποδόσφαιρο. Με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο ουσίας. Είμαι κυνηγός βαθμών. Ξέρετε πώς είναι να έχεις αναδειχθεί πρωταθλητής δύο μήνες πριν και να... τρομάζεις να μαζεύεις τους παίκτες; Ποιός θα τους μαζεύει; Και σήμερα και χθες και προχθές μπορεί να ήταν στον Αστέρα στη Γλυφάδα και να έκαναν μπάνια», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης.

Ασφαλώς και θα πρέπει να πιστώσουμε στον Πορτογάλο τεχνικό το γεγονός πως στο δεύτερο μισό της περιόδου, οπότε και αντικατέστησε τον Μίτσελ, κάλυψε τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην 1η θέση, όπου τον διατήρησε έως το «φινάλε» με σημαντική διαφορά από τους διώκτες του. Στα συν είναι και η κατάκτηση του κυπέλλου.

Από την άλλη πλευρά, στα μείον βάζουμε τη μη ικανοποιητική εικόνα των «Πειραιωτών». Αλλά εδώ το νόμισμα έχει δύο όψεις. Στη μία, υπήρχε η ανάγκη της συλλογής -με οποιοδήποτε κόστος-  των τριών πόντων σε κάθε αναμέτρηση. Έτσι, ενίοτε το θέαμα θυσιαζόταν στο βωμό της σκοπιμότητας. Στην άλλη όψη εντοπίζουμε τις αναγνωρισμένες και από τους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά, αδυναμίες του ρόστερ, οι οποίες ως ένα βαθμό επηρέαζαν και την εικόνα της.

Αν μη τι άλλο, έχει απόλυτο δίκαιο ο κ. Θεοδωρίδης όταν υποστηρίζει πως δεν είναι δυνατόν να φύγει ένας προπονητής ο οποίος έχει κατακτήσει το νταμπλ. Αξίζει να θέσει σε εφαρμογή τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία, κτίζοντας από την αρχή το οικοδόμημα του. Διότι στο δεύτερο μισό της τελευταίας περιόδου, τα υλικά δεν ήταν δικής του επιλογή. Προσπάθησε να αξιοποιήσει ότι παρέλαβε. Εκ του αποτελέσματος, μπορούμε να πούμε ότι πέτυχε στο έργο του.      
Γράψτε το σχόλιο σας...