Πετυχημένων δοκιμών συνέχεια

0
Νίκος Γαβαλάς
17/07/2012 • 01:25
Πετυχημένων δοκιμών συνέχεια
  • shares

 
Δίχως άλλο, ήταν πετυχημένο και το αυτό τεστ (όπως και η αναμέτρηση του Σαββάτου με την Σπαρτάκ Μόσχας), παρά την κούραση των παικτών του απ’ τους δύο αγώνες σε διάστημα τριών ημερών, αλλά και τις συνεχόμενες προπονήσεις στο Αχενκιρχ.

Αυτή τη φορά, ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να ξεκινήσει με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας δίπλα – δίπλα τους Φέισα και Μοδέστο, σε ρόλο αμυντικών μέσω. Αναμφίβολα η αμυντική λειτουργία των «Πειραιωτών» ήταν άκρως αποτελεσματική. Το γεγονός πως οι Ρώσοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Ρόι Κάρολ (αν και είχαν τον δυνατό άνεμο σύμμαχό τους) επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φέισα έμεινε στον πάγκο και ο Μοδέστο έπαιζε μόνος του μπροστά απ' τα δύο στόπερ, αφού οι Σουμπίνιο και Τάτος είχαν περισσότερες αρμοδιότητες στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού. Τότε ήταν που η Αλάνια απείλησε την εστία του Μέγερι.

Ενδεχομένως να επηρέασε τις ισορροπίες της αναμέτρησης και η κούραση που βγήκε στους «Πειραιώτες» στο δεύτερο μέρος. Αλλά δεν μπορούμε να μην βάλουμε στο τραπέζι της κουβέντας μας την αλλαγή του συστήματος από 4-2-3-1 σε 4-3-3. Τι ταιριάζει περισσότερο στον Ολυμπιακό; Αυτό θα φανεί στην πορεία και θα το κρίνει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τις επόμενες εβδομάδες.

Φαίνεται, πάντως, πως θα χρειαστεί και τα φιλικά της Πορτογαλίας ώστε ν' αποφασίσει ποιοι παίκτες θα κοπούν, καθώς θέλει να δουλεύει με 24 έως 25 ποδοσφαιριστές. Αν θυμηθούμε, πάντως, απ’ τις επιλογές του στο φιλικό με την Αλάνια, φαίνεται πως ο Χαβίτο έχασε την κούρσα της παραμονής στον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας...