Ο Μανόλο, ο Μελισσανίδης και ο νέος τεχνικός

Ο Μανόλο Χιμένεθ που... τελείωσε πριν αρχίσει η νέα σεζόν, ο Δημήτρης Μελισσανίδης που είναι ειλικρινής και κάθετος και ο νέος προπονητής που θα έρθει για το κάτι διαφορετικό στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο.
0
Γιώργος Βασιλείου
24/05/2019 • 21:15
Ο Μανόλο, ο Μελισσανίδης και ο νέος τεχνικός
  • shares
Και εκεί που κυλούσαν όλα ήρεμα και άπαντες προετοιμαζόμασταν για τη νέα χρονιά τη στιγμή που μόλις είχε ολοκληρωθεί η τρέχουσα, έσκασε σαν «βόμβα» η αποκάλυψη του Δημήτρη Μελισσανίδη. Η παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο δεν είναι και τόσο δεδομένη όσο ήταν πριν αναχωρήσει για την Ανδαλουσία. Για την ακρίβεια είναι τελειωμένη υπόθεση. 

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ μπορεί να μην είπε ανοικτά ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, όμως ουσιαστικά το άφησε να εννοηθεί με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Η προθεσμία που υπάρχει μέχρι τις 10 Ιουνίου για τη μεταξύ τους συμφωνία φανερώνει την πρόθεση της Ένωσης να ψάξει κάτι διαφορετικό για την άκρη του πάγκου.

 Όπως επίσης φάνηκε ότι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, αλλά και αρκετοί ακόμη στο εσωτερικό του συλλόγου δεν έμειναν ικανοποιημένοι απ’ όσα παρακολούθησαν σε αυτό το διάστημα της τρίτης θητείας του Ισπανού. Εννοείται πως αυτός που αποφασίζει έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, είτε σε επιτυχία, είτε σε αποτυχία. 

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ δεν έθελξε με την απόδοσή της από τη στιγμή που ανέλαβε ο Χιμένεθ, είχε όμως στα περισσότερα παιχνίδια ουσία που ναι μεν είναι το βασικό ζητούμενο, αλλά όπως αποδεικνύεται όχι και το μοναδικό. 

Ο Χιμένεθ δεν έπειθε πλέον στα αποδυτήρια και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως υπήρχαν παίκτες που σκέφτονταν ακόμα και το σενάριο της αποχώρησης από την ομάδα λόγω του στυλ παιχνιδιού. Ακραίο σενάριο μεν, φανέρωνε όμως πράγματα για την κατάσταση στην ομάδα. 

Δεν είναι τόσο η απώλεια του τίτλου στον τελικό Κυπέλλου που οδήγησε την διοίκηση (αν όντως την οδήγησε τελικά) στην απόφαση να ψάξει για κάτι διαφορετικό, αλλά το ότι μακροπρόθεσμα φαινόταν ότι το συγκεκριμένο πλάνο δεν θα λειτουργήσει. 

Το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του και το τι διαφορετικό θα προσφέρει στην ομάδα θα φανεί στην πορεία. Θα είναι ο Κρίστιανσεν; Θα είναι κάποιος από την Πορτογαλία; Θα είναι Έλληνας; Θα το γνωρίζουμε σύντομα. Ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά τρέχει και χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Είτε με Μανόλο, είτε με Κρίστιανσεν, είτε με Ισπανό, είτε με Πορτογάλο, είτε με οποιονδήποτε στον πάγκο της ΑΕΚ. 

Το σημαντικότερο είναι ο νέος προπονητής, όποιος και αν είναι, να εισπράξει εμπιστοσύνη και στήριξη από τους πάντες στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό και όχι να αμφισβητηθεί από τον πρώτο φιλικό αγώνα.

ΥΓ: Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη για την επιθυμία του να ολοκληρώσει την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς» χωρίς να υποθηκεύσει το μέλλον της ΠΑΕ. Αυτό είναι το σωστό και το δύσκολο. Θα μπορούσε να ενισχύσει την ομάδα με παίκτες αξίας και να χρεώσει την ΠΑΕ όπως έγινε στο παρελθόν με άλλους… σωτήρες. Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο επιλέγει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων να τοποθετηθούν στο γήπεδο και το μπάτζετ ενίσχυσης να είναι περιορισμένο. Καλώς ή κακώς δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή… 
Γράψτε το σχόλιο σας...